Maddes Blogg

Maddes Blogg

Natt och dag.

BarnPosted by Madeleine 05 May, 2016 19:15
Föräldraskapet består av otroliga kontraster!!!

Då du vid nattningen av dottern förälskat lyssnar när hon petar på ditt ansikte och säger "Näsa. Näsa. Öga. Öonbyn. Panna. Inning. Öga. Näsa."
Hur du kryper tätt intill, luktar på hennes hår och fäller en tår av kärlek.
Skrattar när hon utbrister "Kossan bajsa" och sen somnar salig.

Nätter då du inte får sova mer än max 2 timmar.
När du är illamående av trötthet och det spränger i huvudet.
Då du i mörkret tänkt tankar som du inte får tänka och sen översköljs av dåligt samvete, tar upp din avkomma i famnen, pussar den lilla hjässan, kramar honom kärleksfullt och ber till gud att inget ont någonsin ska hända honom!

Dagar då du fått städat hela huset eftersom dottern leker för sig själv och sonen är relativt nöjd med att ligga själv.

Dagar då du inte får något gjort överhuvudtaget för att världen känns askgrå, dottern vill vara i famnen hela tiden och om du gör minsta fel så följs det av ett raseriutbrott utan dess like! Samtidigt som sonen skriker från sin säng och du känner för att gå ut på gräsmattan och bara vråla ut din otillräcklighet och sen lägga dig i sängen, dra täcket över huvudet och sova tills de är så stora att de bara vill spela tv-spel.

När du sitter vid datorn och skriver ett blogginlägg, lyssnar på dottern som pratar med sin farmor och önskar att tiden ska stå still. Att de ska vara små för alltid. Avguda dig för alltid. Bo hemma för alltid.

Och de tillfällena då du trots hjärtskärande gråt och vansinnesutbrott håller dig lugn, kramar, matar och tröstar utan att tappa tålamodet.

Och det kanske låter klyschigt; men det är värt det.
De jobbiga stunderna bleknar bort i minnet och kärleken och de soliga minnena finns kvar.
Och min högsta önskan är att de ska få vara lyckliga. Att de ska få må bra.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.